Incendiu la o societate comercială din Palota

142

Vineri, 09 octombrie, în jurul orei 14.50, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor a fost sesizat cu privire la producerea unui incendiu la o societate comercială din Palota, comuna Sântandrei, care are ca obiect de activitate producerea si decorarea pieselor din plastic pentru industria auto.

 

Pentru gestionarea evenimentului, au fost mobilizați cu operativitate pompierii militari din cadrul Detașamentului 1 Oradea cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și o autospecială de lucru la înălțime și pompierii Detașamentului 2 Oradea cu autospeciala de primă cercetare și evaluare chimică, biologică, radiologică și nucleară (CBRN) și cu ambulanța de tip B2 a subunității.

În momentul sosirii echipajelor la fața locului, incendiul se manifesta la încăperea care adăpostea linia de vopsire din incinta halei de producție și depozitare,hală construită pe o suprafață de circa 800 de metri pătrați. 

Pompierii militari au evacuat 12 angajați care se aflau în momentul respectiv în hala inundată cu fum și au procedat la localizarea și lichidarea incendiului, reușind să-l stingă rapid (în mai puțin de 20 de minute)și să împiedice propagarea acestuia la întreaga hală, limitând semnificativ pagubele și salvând bunuri de o valoare considerabilă

În urma producerii incendiului, a ars instalația de vopsit din încăperea afectată de incendiu.

Din fericire, nu au existat persoane rănite.

Cauza și împrejurările determinante ale evenimentului sunt în curs de cercetare.

 
 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.