Incendiu la o locuință din Chișlaz

63
Incendiu horn
Foto caracter ilustrativ
 

Luni, 2 noiembrie, în jurul orei 20.15, un apelant al numărului unic 112 sesiza Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” cu privire la producerea unui incendiu la o locuinţă situată în localitatea Chișlaz.

 

​Pentru gestionarea evenimentului semnalat, la adresa indicată de apelant au fost mobilizate de urgenţă, echipajele de pompieri militari ale Detaşamentului Marghita, fiind alertat totodată şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Chișlaz.

​Forţele de intervenţie au localizat şi lichidat incendiul cu operativitate, în limitele găsite, pagubele fiind limitate la aproximativ 10 metri pătraţi din acoperişul și podul casei.

Cercetările efectuate au indicat drept cauză probabilă a evenimentului, un burlan de fum neprotejat corespunzător faţă de materialele combustibile.

​În scopul preîntâmpinării unor astfel de evenimente, reamintim bihorenilor necesitatea izolării termice a coşurilor și burlanelor de fum, faţă de materialele combustibile din structura planşeului sau acoperişului (grinzi, astereală de lemn etc.). Totodată, coşurile de fum trebuie curăţate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare.

 
 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.