Incendiu la magazia unei societăți comerciale din Oradea

158
Incendiu la magazia unei societăți comerciale din Oradea
Foto © ISU Bihor

În seara zilei de joi, 17 octombrie, în jurul orei 20.25, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Crișana” al județului Bihor a fost sesizat cu privire la izbucnirea unui incendiu la societate comercială situată în municipiul Oradea, pe strada Ogorului.

Pentru gestionarea evenimentului, la adresa indicată de apelant au fost mobilizate patru echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentului 1 Oradea, cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă și o autospecială de lucru la înălțime, care, ajunse la locul intervenției, au constatat că flăcările se manifestau violent în curtea societății comerciale, la acoperișul unei magazii deschise (formată din acoperiș și stâlpi de susținere a acestuia) care adăpostea o instalație de brichetat rumeguș, existând riscul extinderii acestora la o construcție și la mai multe autovehicule parcate în imediata proximitate.

Pompierii militari au localizat și lichidat incendiul în aproximativ o oră și 40 de minute, reușind să împiedice propagarea acestuia la autoturisme și la construcția situată la mai puțin de un metru de focare.

În urma producerii evenimentului au ars acoperișul magaziei, o presă de brichetat rumeguș, două benzi transportoare și un tablou electric de distribuție.

Cercetările efectuate la fața locului au indicat faptul că, incendiul a fost generat, cel mai probabil, de un tablou de distribuție cu defecțiuni.

Nu au existat persoane rănite.

 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.