Incendiu la bloc, din cauza unui televizor

697

Când plecaţi de acasă, deconectaţi consumatorii puternici de la sursa de curent electric. În cazul în care folosiţi prelungitoare cu posibilitatea de stopare a alimentarii cu energie electrică, nu ezitaţi să deconectaţi consumatorii electrici de fiecare dată când petreceţi mai mult timp în afara casei.

 

Marți, 13 octombrie, în jurul orei 16.40, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor a fost sesizat cu privire la producerea unui eveniment în municipiul Oradea, apelantul numărului unic 112 precizând că a auzit o explozie la un apartament de pe strada Morii.

La adresa indicată, inspectoratul a mobilizat cu operativitate echipajele de pompieri militari ale Detașamentului 1 Oradea, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și o autospecială de lucru la înălțime și un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului 2 Oradea cu autospeciala CBRN (de primă cercetare și evaluare chimică, biologică, radiologică și nucleară).

După sosirea la fața locului și efectuarea recunoașterii, pompierii au procedat urgent la realizarea dispozitivului de stingere folosind autospeciala de lucru la înălțime, cu ajutorul căreia au pătruns, printr-o fereastră, în apartamentul din care ieșea fum, situat la etajul 2 al blocului.

Forțele de intervenție au localizat și lichidat incendiul în aproximativ 15 minute, acționând doar din interiorul apartamentului, fără a deschide ușa locuinței, pentru a nu inunda cu fum casa scării și celelalte apartamente.

Evenimentul, provocat, cel mai probabil, de explozia unui televizor lăsat sub tensiune, s-a soldat cupagube constând într-un corp de mobilier, un televizor, circa 10 kilograme materiale textile și 10 cărți. 

Echipajele de pompieri au reușit să împiedice propagarea incendiului la întreaga locuință și la apartamentele învecinate.

Din fericire, nu au existat persoane rănite.

 
 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.