Incendiu la acoperișul unei case. O femeie a ajuns la spital (video)

1396
Incediu paleu
Foto captura video

În cursul zilei de joi, 16 ianuarie, în jurul orei 10.00, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor a fost sesizat, prin intermediul numărului unic 112, cu privire la producerea unui incendiu la o locuință situată pe strada Piersicilor din localitatea Paleu.

La adresa indicată de apelant s-au deplasat cu operativitate cinci echipaje de pompieri din cadrul Detaşamentelor 1 și 2 de Pompieri Oradea, din care patru de stingere și unul de prim ajutor calificat.

Echipajele de pompieri au acționat cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă reușind, în aproximativ o oră de la primirea apelului, să stingă incendiul, care se manifesta generalizat la mansarda și acoperișul casei, împiedicând propagarea flăcărilor la camerele situate la parterul locuinței.

Pompierii militari paramedici au acordat primul ajutor calificat proprietarei (în vârstă de 52 de ani) locuinței, care a suferit un atac de panică și o ușoară intoxicație cu fum, transportând-o ulterior la spital.

După localizarea și lichidarea incendiului, forțele de intervenție au acționat în continuare la fața locului pentru căutarea eventualelor focare ascunse și înlăturarea efectelor negative ale evenimentului, ultima autospecială retrăgându-se din dispozitiv în jurul orei 14.25.

Cercetările efectuate la faţa locului au indicat faptul că evenimentul a fost, cel mai probabil, generat de un coș de fum amplasat necorespunzător sau neprotejat termic faţă de materialele combustibile.

Ca urmare a producerii incendiului au ars acoperișul și mansarda casei.

Echipajele de pompieri militari au salvat încăperile de la parter și doi câini care se aflau în interiorul casei afectate de flăcări.

 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.