Incendiu într-o gospodărie de la o lumânare aprinsă

512
 

În cursul zilei de sâmbătă, 02 octombrie, în jurul orei 11.30, în urma unui apel primit prin Sistemul Unic 112, în dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor, echipajele de pompieri ale  Detașamentului 2 Oradea au fost alertate pentru stingerea unui incendiu produs la o gospodărie din localitatea Cetariu.

În urma efectuării recunoașterii, forțele de intervenție au constatat că incendiul se manifesta la camera de zi, cu posibilitate de propagare la celelalte încăperi ale casei. Pompierii militari mobilizați la fața locului au acționat cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, reușind să localizeze și să lichideze focarele în aproximativ 30 de minute. 

În urma incendiului, au ars cinci dulapuri, un laptop și haine.

Din fericire, nu au existat persoane rănite, iar echipajele de pompieri au împiedicat extinderea flăcărilor la celelalte camere. 

Cercetările efectuate la fața locului au indicat drept cauză probabilă a evenimentului, o lumânare aprinsă, lăsată nesupravegheată.

Măsuri de prevenire a unor astfel de evenimente

​În scopul preîntâmpinării unor astfel de evenimente, care se pot solda cu mari pagube materialeși uneori, din nefericire, chiar cu pierderi de vieți omenești, pompierii militari bihoreni vă recomandă să nu amplasați lumânările aprinse în apropierea materialelor combustibile (mobilier, perdele, cărți, draperii, hârtie etc.) ori în locuri unde pot ajunge copiii şi animalele, pentru a nu le răsturna şi provoca incendii. Folosiți întotdeauna un suport special pentru lumânări, care să fie rezistent la temperaturi ridicate și suficient de mare pentru a proteja de picături de ceară topită.

​De asemenea, este foarte important să stingeți lumânările atunci când părăsiţi încăperea și să vă asigurați că sunt stinse complet în timpul nopţii. 

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.