Incendiu într-o gospodărie de la jarul căzut din centrala termică

767
 

În seara zilei de duminică, 05 decembrie, pompierii militari bihoreni au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din comuna Sălard.

În urma unui apel primit în jurul orei 22.30, care sesiza producerea unui incendiu la o gospodărie din localitatea Hodoș, comuna Sălard, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Crișana” a mobilizat de urgență la fața locului, trei echipaje de pompieri militari din cadrul Gărzii Sălard, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și cu ambulanța SMURD a subunității și un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului 2 Oradea, cu o autospecială de stingere.

La sosirea forțelor de intervenție, în aproximativ opt minute de la primirea apelului, incendiul se manifesta violent la nivelul întregului acoperiș al casei, la camera centralei termice și la bucătăria lipită de camera centralei, precum și la tavanul sufrageriei,existând un risc ridicat de propagare a flăcărilor lacelelalte încăperi ale locuinței.

Pentru localizarea și lichidarea focarelor, pompierii militari au acționat atât din exteriorul, cât și din interiorul clădirii, reușind, în aproximativ o oră, să stingă focarele și să salveze din calea flăcărilor cinci încăperi.

Ca urmare a producerii evenimentului au ars camera centralei termice, acoperișul casei pe o suprafață de circa 150 metri pătrați, mobilier din bucătărie, tavanul de lemn din sufragerie, o ușă și patru ferestre.

Cercetările efectuate au indicat faptul că evenimentul a fost, cel mai probabil, provocat de jarul căzut din centrala termică.

Din fericire, nu au existat persoane rănite.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.