Incendiu în miez de noapte, la un azil de bătrâni

564

În cursul nopții de joi spre vineri, 4 septembrie 2020, pompierii militari orădeni au stins un incendiu izbucnit la un centru de reintegrare socială – cămin pentru persoane vârstnice din localitatea Oradea.

Apelul care sesiza izbucnirea incendiului la azilul de bătrâni de pe strada Vămii din municipiul Oradea, a fost primit în dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” în jurul orei 00.40, la fața locului fiind mobilizate cu operativitate trei echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentului 2 Oradea, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și cu o ambulanță de tip B2.

În momentul sosirii forțelor de intervenție la adresa indicată, ardea un corp de iluminat din interiorul bucătăriei, întreaga încăpere fiind inundată cu fum. Cercetările efectuate au indicat drept cauză probabilă a evenimentului, efectul termic al curentului electric, produs de un cablu electric defect.

​Datorită intervenției operative a echipajelor și a sesizării în timp util a evenimentului (senzorii pentru fum şi incendiu au alertat imediat personalul azilului),incendiul a fost stins rapid, pagubele fiind limitate la lampa de iluminat. Din cauza fumului degajat, s-a degradat zugrăveala din interiorul încăperii.

​Din fericire, nu au existat persoane rănite.

 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.