Incendiu în miez de noapte în Ciutelec, provocat, cel mai probabil, în mod intenționat

698

Miercuri, 21 septembrie, între orele 01.35 – 02.40, pompierii militari din cadrul Detașamentului Marghita au acționat pentru stingerea unui incendiu produs la un hambar din cadrul unei gospodării situate în localitatea  Ciutelec, comuna Tăuteu.

 

În urma cercetărilor efectuate la fața locului, s-a stabilit faptul că evenimentul a fost, cel mai probabil, provocat în mod intenționat, de o persoană a cărei identitate urmează a fi stabilită de organele abilitate.

Flăcările au afectat aproximativ 15 baloți de paie, circa 8 baloți de fân și aproximativ 0.5 tone lucernă.

De asemenea în seara zilei de marți, 20 septembrie, în jurul orei 20.20, echipajele Stației de Pompieri Ștei au fost alertate pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din localitatea Câmpani.

În urma efectuării recunoașterii, forțele de intervenție au constatat că incendiul se manifesta violent la podul și acoperișul unui adăpost de animale, cu pericol de propagare la o altă construcție auxiliară, lipită de cea în flăcări, respectiv la o clădire din cadrul gospodăriei învecinate, situată la mai puțin de 50 cm. de focare.

Pompierii militari au acționat simultan pentru evacuarea animalelor din grajdul afectat de incendiu, pentru localizarea și lichidarea focarelor, respectiv pentru protecția celorlalte două construcții expuse riscului de incendiere.

În urma evenimentului, generat, cel mai probabil, de un scurtcircuit, au ars acoperișul adăpostului de animale, pe o suprafață de circa 60 de metri pătrați și circa 200 de baloți de fân, depozitați în podul construcției.

Echipajele de pompieri au reușit să salveze 20 de vaci și două construcții anexe.

 

Urmărește-ne și pe Google News