Incendiu în Fânațe, provocat de jarul căzut din sistemele de încălzire

425
incendiu Fânațe 21~2-800x535
Foto © ISU Bihor
 

În dimineața zilei de luni, 7 octombrie, pompierii militari bihoreni au acționat în localitatea Fânațe, comuna Câmpani, pentru stingerea unui incendiu provocat, cel mai probabil, de jarul căzut din sistemele de încălzire.

Luni, în jurul orei 05.45, forțele de intervenție ale Stației de Pompieri Ștei au fost alertate pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o gospodărie situată în satul Fânațe, comuna Câmpani.

La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta în interiorul șurii și la acoperișul acesteia, precum și la acoperișul altor trei construcții auxiliare (magazie, centrală termică și adăpost de animale, lipite de șură), existând pericolul propagării flăcărilor la alte anexe din cadrul gospodăriei afectate de incendiu, la locuință și la o construcție auxiliară din cadrul gospodăriei învecinate.

Timp de aproximativ 3 ore și 35 de minute, pompierii militari mobilizați la fața locului au acționat cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru stingerea incendiului și protecția clădirilor lipite de construcțiile afectate de incendiu și a celor aflate în imediata proximitate, reușind să împiedice extinderea flăcărilor și salvând astfel, bunuri de o valoare semnificativă. După lichidarea focarelor, echipajele au acționat pentru înlăturarea efectelor negative ale incendiului, operațiunea fiind finalizată în jurul orei 10.30.

Ca urmare a producerii evenimentului, au ars acoperișul șurii și al celor trei construcții auxiliare, pe o suprafață de circa 230 de metri pătrați, circa 10 tone de fân depozitate în șură și o ladă frigorifică.

Au fost salvate locuința și celelalte anexe din cadrul gospodăriei, trei animale (porci) și o construcție din cadrul gospodăriei învecinate.

Din fericire, nu au existat persoane rănite.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.