Incendiu în Cimitirul Municipal din Oradea

149

Pompierii militari orădeni au acționat timp de peste cinci ore pentru localizarea, lichidarea și înlăturarea efectelor negative ale unui incendiu care a cuprins tone de deșeuri depozitate pe o platformă din Cimitirul Municipal Oradea.

În cursul zilei de joi, 28 octombrie, în jurul orei 18.45, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor a fost sesizat prin numărul unic 112, cu privire la producerea unui incendiu la Cimitirul Municipal Oradea.

Pentru gestionarea evenimentului, la locul indicat de apelant au fost mobilizate de urgență, două echipaje de pompieri militari din cadrul Detaşamentului 1 de Pompieri Oradea, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă.

​În momentul sosirii forțelor de intervenție la locul evenimentului, flăcările se manifestau violent la deșeuri depozitate pe o platformă amenajată în acest scop în cimitir. 

​Misiunea echipajelor a fost una de durată, întrucât pe platforma respectivă era depozitată o cantitate foarte mare de frunze uscate, coroane şi alte deşeuri de lemn șiplastic, astfel că, după stingerea flăcărilor, pompierii militari au procedat la căutarea focarelor ascunse în mormanele respective, până în jurul orei 23.50.

​Ca urmare a producerii evenimentului, au ars aproximativ 50 de metri cablu electric și circa 10 tone dedeșeuri de lemn, plastic și frunze uscate.

​Cercetările efectuate la fața locului au indicat drept cauză probabilă a incendiului, fumatul în locuri nepermise.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.