-0.8 C
Aleşd
marți, 5 decembrie 2023

Incediu la un depozit de produse parafarmaceutice (seringi, tetine, biberoane) din Bihor

Miercuri, 04 octombrie, peste 20 de pompieri militari orădeni au acționat pentru stingerea unui incendiu de amploare, izbucnit la un depozit de produse parafarmaceutice din localitatea Sântion. 

- Publicitate -

Apelul care sesiza producerea evenimentului a fost primit în dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor, în jurul orei 12:35, la fața locului fiind mobilizate cu operativitate, echipajele Detașamentelor 1 și 2 de Pompieri Oradea, cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă, două autospeciale tip ABROLL, o autospecială de lucru și salvare de la înălțime și o ambulanță SMURD tip B2.

La sosirea forțelor de intervenție, flăcările se manifestau deosebit de violent, la întreaga clădire, pe o suprafață de aproximativ 300 de metri pătrați, existând riscul propagării acestora la vecinătăți. Pentru localizarea și lichidarea incendiului, echipajele de pompieri au intervenit atât din exteriorul, cât și din interiorul construcției, realizând concomitent, un dispozitiv de protecție a clădirilor învecinate.

Pompierii militari au stins incendiul în mai puțin de o oră de la sesizarea acestuia, reușind să împiedice propagarea flăcărilor la două depozite (de peleți și aprinzătoare de  foc) situate în imediata proximitate.

Echipajele au acționat în continuare la fața locului, până în jurul orei 15.30, pentru căutarea eventualelor focare ascunse și pentru înlăturarea efectelor negative ale evenimentului.

În urma evenimentului au ars bunuri din interiorul construcției, circa o tonă și jumătate de produse parafarmaceutice (tetine, biberoane, seringi etc.) și acoperișul construcției.

Din fericire, nu au existat persoane rănite. 

Cercetările preliminare efectuate la fața locului au indicat faptul că evenimentul a fost generat, cel mai probabil, de o cauză de natură electrică

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

34,484FaniÎmi place
1,746CititoriConectați-vă
20CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,520AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI