În premieră, cetățenii moldoveni își vor putea exprima și în Oradea votul în cadrul alegerilor prezidențiale din Republica Moldova

196
 

În premieră, cetățenii moldoveni își vor putea exprima și în Oradea votul în cadrul alegerilor prezidențiale din Republica Moldova, care vor avea loc duminică, 1 noiembrie.  

 

Pentru alegerile prezidențiale din acest an, autoritățile Republicii Moldova au decis organizarea de secții de votare pentru cetățenii moldoveni în opt orașe din România, printre care figurează, pentru prima dată, și Oradea. La inițiativa Ambasadei Republicii Moldova în România și cu sprijinul prefectului Dumitru Țiplea, autoritățile locale au pus la dispoziție organizatorilor atât spațiul necesar, cât și dotările corespunzătoare secției de votare cu echipamente specifice procesului electoral: cabine de vot, mobilier, indicatoare, echipamente IT și materiale sanitare. De asemenea, paza secției de votare și asigurarea ordinii în cadrul procesului electoral vor fi asigurate de către cadrele Inspectoratului de Jandarmi Județean Bihor. 

Secția de votare este situată în Oradea, strada Barbu Ștefănescu Delavrancea, nr. 4, în cadrul Facultății de Construcții, Cadastru și Agricultură, clădirea D+4E, la parter. 

Cetățenii moldoveni cu drept de vot sunt așteptați să își exprime votul duminică, 1 noiembrie, între orele 7.00 – 21.00 precum și, dacă va fi cazul, în turul 2, care se va desfășura în data de 15 noiembrie.

 
 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.