În pragul sărbătorilor de iarnă, sute de studenți și zeci de profesori ai Universității din Oradea au primit tablete și laptopuri noi

226
 

În cadrul proiectului „e-UORADEA-ACCESS FOR ALL”, scris, câștigat și derulat de echipa de management a Universității din Oradea, au fost puse la dispoziția tuturor studenților beneficiari de burse sociale și burse sociale ocazionale tablete pentru uz educațional cu acces la internet.

 

Nu mai puțin de 880 de studenți orădeni au intrat în posesia noilor lor tablete. Mai mult, 60 de cadre didactice ale Universității din Oradea pot lucra, de acum înainte, pe laptopuri noi și performante.

De asemenea, în cadrul aceluiași proiect, au fost achiziționate și distribuite către toate facultățile Universității din Oradea echipamente IT, necesare pentru asigurarea condițiilor optime în vederea digitalizării sistemului de învățământ universitar și a derulării activității didactice în mediul on-line. Este vorba desisteme „All-In-One” și routere wireless, de tip „acces point”.

Chiar perioada anterioară vacanței de iarnă, echipamentele IT, achiziționate în cadrul proiectului, au fost distribuite către facultăți pe baza Metodologiei de furnizare echipamente IT,disponibilă pe site-ul Universității din Oradea la adresa: https://www.uoradea.ro/display25093.

Și, tot în aceste zile, la nivelul fiecărei facultăţi, are loc montarea echipamentelor IT, în laboratoarele Universităţii din Oradea și în campusul acesteia. Pentru asigurarea acțivității didactice în mediul on-line, alte 30 de sisteme „All-In-One” și 30 de tablete interactive vor fi gata de lucru, în 30 de laboratoare ale celor 15 facultăți care iau parte la acest proiect.

În scurt timp, nu mai puțin de 150 de routere wireless, de tip „acces point”, vor acoperi întregul campus al Universității din Oradea.

Echipa de implementare a proiectului „e-UORADEA-ACCESS FOR ALL”, transmite studenților beneficiari de burse sociale și burse sociale ocazionale că sunt așteptați la sediile facultăților unde sunt înmatriculați, pentru a-și ridica personal tableta.

 

Urmărește-ne și pe Google News