În Oradea s-a deschis primul centru de vaccinare „drive-through” (video)

715
centru de vaccinare „drive-through” Oradea
 

Orădenii, dar și cei care se află în trecere prin Oradea au acces, începând de astăzi, 5 mai, la primul centru de vaccinare de tipul „drive-through” cu vaccinul Pfizer. Centrul funcționează în parcarea de la Era Shopping Park, din fața Mobexpert, nefiind nevoie de programare în platforma națională RoVaccinare.

Centrul de vaccinare „drive-through” s-a deschis în această dimineață, la ora 8:00, când deja mai multe mașini așteptau în coloană să le vină rândul. Programul centrului este zilnic de luni până duminică, între orele 8:00 – 20:00.

„Persoanele care se prezintă la centrul de vaccinare trebuie să știe că procesul de vaccinare se desfășoară foarte rapid. Cei care se află la volanul mașinii nu sunt nevoiți să coboare nici măcar din autoturism, actul medical având loc imediat după completarea formularului de consimțământ și a chestionarului triaj vaccinare și după prezentarea actului de identitate, care este necesar pentru înregistrarea în sistemul național Rovaccinare. Îi îndemn pe orădeni să se vaccineze în număr cât mai mare, pentru că vaccinarea e singura cale de a scăpa de restricții, de a reporni economia și de a redeschide orașul”, a spus primarul Florin Birta.

După vaccin, persoana trebuie să rămână pentru 15 minute în zona post-vaccinare, pentru supravegheremedicală. 

Cei care doresc, se pot prezenta la centrul „drive-through”și pentru efectuarea rapelului, cu condiția să se fi vaccinat înainte tot cu Pfizer și să fi trecut între 21-42 de zile de la administrarea primei doze de vaccin.

Deschiderea centrului de vaccinare drive through din Oradea

Deschiderea centrului de vaccinare drive through din Oradea – Crosspost Bihor Online – Bihon.ro

Publicată de AlesdOnline pe Marţi, 4 mai 2021
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.