În cadrul unei ample acțiuni rutiere au fost sancționați peste 225 de bicicliști, pietoni și căruțași

1985
Biciclist băut
Foto ©️ IPJ Bihor

În perioada 27 – 28 ianuarie, polițiștii Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au organizat o amplă acțiune rutieră, cu caracter preventiv – reactiv, pe raza circumscripției judiciare Marghita, pentru combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere grave, produse pe fondul indisciplinei pietonale, a abaterilor comise de bicicliști, dar și de conducătorii de atelaje hipo.

 

În cadrul acțiunii, în care au fost angrenați 90 de polițiști din cadrul tuturor formațiunilor de poliție rutieră și de ordine publică, au fost legitimate 450 de persoane și controlate 230 de autovehicule.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 314 sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare totală de 153.500 de lei, din care 295 au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Codului Rutier, 18 sancțiuni au fost la Legea nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19 și una potrivit prevederilor Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Astfel, în cadrul acțiunii au fost sancționați 180 de bicicliști,din care 19 pentru conducerea  vehiculului sub influența băuturilor alcoolice, au fost sancționati 35 de pietoni și 12 conducători de vehicule cu tracțiune animală, iar 68 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri.

De asemenea, au fost reținute două permise de conducere, un certificat de înmatriculare și au fost constatate patru infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Biciclist și căruțaș sancționați după ce au fost depistați în timp ce circulau sub influența alcoolului.

Joi, 28 ianuarie, la ora 15.54, pe drumul județean 191/A, în localitatea bihoreană Ciutelec, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene au depistat în trafic un bărbat de 55 de ani, din Bogei, județul Bihor, în timp ce circula pe o bicicletă, având o concentrație alcoolică de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot joi, 28 ianuarie, la ora 15.35, în localitatea bihoreană Boianu Mare, polițiștii Biroului Rutier Marghita au depistat în trafic un bărbat de 68 de ani, localnic, în timp ce conducea un atelaj hipo, având o concentrație alcoolică de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În consecință, potrivit Codului Rutier, biciclistul a fost sancţionat contravenţional cu 6 – 8 puncte amendă, iar conducătorul vehiculului cu tracțiune animală a fost sancționat contravențional cu 9 – 20 de puncte amendă.

Abram / Cercetat penal pentru conducerea fără permis, a unui moped neînregistrat.

Miercuri, 27 ianuarie, la ora 12.20, pe D.N. 19/B, în localitatea bihoreană Abram, polițiștii Biroului Rutier Marghita au depistat în trafic un bărbat de 56 de ani, localnic, în timp ce conducea un moped neînregistrat, fără a deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate de polițiștii Biroul Rutier Marghita.

Păgaia / Depistat în timp ce conducea un ATV, fără permis.

Joi, 28 ianuarie, la ora 16.15, pe drumul județean 190/D, în localitatea bihoreană Păgaia, polițiștii Biroului Rutier Marghita au depistat în trafic un minor de 15 ani, localnic, în timp ce conducea un vehicul de tip ATV, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate de polițiștii Biroul Rutier Marghita.

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.