IMPREUNĂ CURĂȚĂM ROMÂNIA! Administrația Bazinală de Apă Crișuri se implică activ în campania națională de igienizare

292

Sub sloganul „Vrem o țară fără deșeuri abandonate!”, la începutul acestei săptămâni, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a lansat  campania națională „Curățăm România!”. Această campanie se desfășoară în perioada 4 aprilie – 4 mai 2022 și este prima campanie de acest fel din România întrucât implică în mod activ instituțiile de mediu, autoritățile centrale și cele locale, asociațiile de profil, Asociațiile Municipiilor, Orașelor, Comunelor și societatea civilă.

 

Activitățile au ca scop ecologizarea zonelor afectate de poluarea cu deșeuri (plastic, metal, deșeuri de echipamente electrice și electronice, sticlă, hârtie, cartoane, lemn, cauciuc, materiale textile, baterii și acumulatori, anvelope), inclusiv a gospodăriilor, zonelor de protecţie din jurul lacurilor naturale, a lacurilor de acumulare, cursurilor de apă, digurilor, a canalelor, barajelor şi a altor lucrări hidrotehnice, a câmpurilor și pădurilor de pe raza teritorială a UAT/ADI.

Administrația Bazinale de Apă Crișuri își propune ca, în cadrul acestei campanii, să schimbe percepția și atitudinea autorităților față de starea insalubră a cursurilor de apă, să responsabilizeze și să implice activ comunitatea și, nu în ultimul rând, să ofere riveranilor un model de bune practici prin cele 150 de acțiuni de igienizare programate în această perioadă în bazinul hidrografic Crișuri. ”Pentru că ne dorim să oferim un exemplu, echipă noastră a început în forță acțiunile de igienizare. Am mobilizat 68 de angajați și 89 de voluntari care, în primele patru zile de campanie, au strâns nu mai puțin de 5,32 tone de deșeuri din 14 cursuri de apă. Acțiunile vor continua la fel de intens pe întreaga perioadă de desfășurare a campaniei.” Pásztor Sándor, director ABA Crișuri.

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.