25.3 C
Aleşd
marți, 23 iulie 2024
Blue Container Aleșd

Halucinant: traficanţi de droguri îşi fac de cap în Oradea

Sute de orădeni și bihoreni au căzut victime traficanţilor de droguri. De anul trecut încoace, în jur de 150 de copii, cu vârsta sub 18 ani, au fost corupţi să consume etnobotanice şi s-au intoxicat, ajungând la spital.

Procurorii DIICOT au filat încă de anul trecut circa 30 de traficanţi şi le-au deschis dosare penale, fapt verificabil pe site-ul oficial DIICOT. Însă instanţele judecătoreşti orădene i-au lăsat liberi pentru că le-au dat măsuri pe noua lege: unii au stat la răcoare doar 30 de zile, în arest preventiv, alţii au stat pe acasă – drept pedeapsă (arest la domiciliu), iar alţii au primit alte măsuri judiciare. Toate pedepse atât de blânde, încât traficanţii au ajuns să le râdă în nas părinţilor disperaţi: „Puteţi să ne reclamaţi, că nu păţim nimic!”.

Cei 30 de traficanţi îşi au sediul în cartierul Velenţa din Oradea, si sunt foarte greu de prins asupra faptei, întrucât au dobândit perspicacitate. În mod cert este vorba despre o reţea internațională, orădenii acţionând în mai multe filiere sau grupuri infracţionale. Legal, nu li se prea poate face nimic. Faptic, găştile de traficanţi pun zilnic în pericol vieţile copiilor și tinerilor.

Membrii celor 6 – 7 familii de traficanţi de droguri activează intens de circa un an. Sunt bine organizaţi şi nu folosesc nici măcar telefoane, ca să nu li se prindă de urmă. Chiar şi aşa, procurorii DIICOT Oradea au aflat rapid de ei şi le-au deschis dosare penale, trimiţându-i, rând pe rând, în faţa magistraţilor. Doar că aceştia, în baza actualelor legi extra permisive, nu i-au trimis după gratii pe traficanţi, ci le-au dat doar măsuri uşoare.

În felul acesta, România a ajuns tărâmul tuturor posibilităţilor, crescând exponenţial şi numărul victimelor, dar şi al celor care fac bani din droguri şi pe seama sănătăţii copiilor şi tinerilor vulnerabili.

 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,928FaniÎmi place
1,733CititoriConectați-vă
986CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,620AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI