19.2 C
Aleşd
duminică, 23 iunie 2024
Blue Container Aleșd

Hacker de 17 ani a spart site-ul ISJ Bihor

 

Site-ul isjbihor.ro a fost spart în cursul zilei de duminică, 04 iunie. Prima pagină a site-ului afișa o imagine prin care hacker-ul D3v1X își cerea scuze și atenționa asupra securității. Totodată, el a transmis că va sparge site-ul până ce va fi rezolvată problema de securitate. Hackerul D3v1X a declarat, în exclusivitate pentru Bihon.ro, că problema a fost rezolvată de reprezentanții ISJ Bihor.

„Am spart site-ul ISJ Bihor pentru a arăta că securitatea din România este una foarte slabă, nu am nimic cu ei”, a mai declarat hackerul D3v1X pentru Bihon.ro.

Avertisment

Deși nu a vrut să transmită prea multe informații cu caracter personal, hackerul D3v1X a mărturisit că are 17 ani și că are la activ mai multe site-uri sparte, atât din România cât și din Moldova. Totodată, el avertizează că va încerca să spargă și alte site-uri de instituții publice din România.

„Sincer, o sa încerc să sparg toate site-urile instituțiilor publice din România, care au o securitate slabă”.

 „Vom depune plângere”

Claudiu Damian, purtătorul de cuvânt al ISJ Bihor, precizează că pe site-ul inspectoratului „nu există date cu caracter personal, sunt doar date informative, gen cereri tip și metodologii pentru ca oamenii să le descarce pentru a nu se mai deplasa la sediul Inspectatorului”. Acesta a mai precizat că hackerul nu a provocat daune site-ului în afară de faptul că a schimbat pagina de start.

Totodată, acesta spune că împotriva hackerului va fi depusă o plângere la poliție.

 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,739FaniÎmi place
1,736CititoriConectați-vă
993CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,610AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI