Gunoaiele din localitățile carantinate Fânațe și Câmpani, transportate într-un container etanş

214
 

Prefectul Dumitru Țiplea a dispus, în completarea măsurilor de carantinare, monitorizarea operațiunilor de salubrizare în localitățile Fânațe și Câmpani, prin Garda de Mediu Bihor. 

 

Ieri, 19 noiembrie, comisarii Gărzii de Mediu Bihor s-au deplasat în teren pentru a verifica modul de gestionare a salubrizării, precum și respectarea graficului de colectare  în cele două localități de către Ave Bihor SRL. Comisarii au raportat colectarea a cca 7 tone de deșeuri menajere, care au fost compactate într-un container etanş, urmând a fi transportate la depozitul ecologic Oradea fără a trece prin operaţiunea de sortare, din cauza riscului de contaminare. Colectarea deşeurilor a demarat la ora 08:00 în localitatea Fânaţe şi s-a încheiat în jurul orei 12:00 în localitatea Câmpani. 

Conform dispozițiilor prefectului, acțiunea de monitorizare se va desfășura permanent, pe toată perioada de carantină. Astfel, în 26 noiembrie, data următoarei acţiuni de colectare conform graficului, comisarii Gărzii de Mediu Bihor se vor deplasa din nou în teren pentru a verifica operațiunea de colectare în celor două localități, în vederea eliminării riscurilor de răspândire a virusului SARS-COV-2.

Comisarul șef al Gărzii de Mediu Bihor, Server Șerbănescu, a apreciat inițiativa prefectului Dumitru Țiplea, de a verifica în teren salubrizarea localităților carantinate, ca fiind unică în acest moment la nivel național.

 
 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.