Gâlceava de la Consiliul Județean Bihor

304
 

Miercuri, 18 octombrie, a fost termen de judecată între fostul consilier judeţean Ana Maria Tiron, ce şi-a pierdut funcţia prin excluderea din PSD şi Prefectura Bihor. Totul, în timp ce liberalii vor să demonstreze că şefii de la CJ Bihor nu pot conduce fără Opoziţie.

Între Tiron şi Instituţia Prefectului sunt pe rolul Justiţiei două speţe. Cum şi-a pierdut formal funcţia din CJ Bihor ca urmare a unui Ordin de Prefect, generat de decizia PSD Bihor, Ana Maria Tiron a contestat în instanţă, prin contencios administrativ, atât baza legală a Ordinului emis de Mihaiu, cât şi punerea sa în executare.

Gestul Anei Maria Tiron stă la baza argumentării grupului de consilieri judeţeni PNL, care deja de-o lună refuză să îl valideze consilier judeţean pe înlocuitorul lui Tiron pe lista PSD – Adrian Szatmari. Astfel, conducerea CJ Bihor stă la mâna liberalilor, care vor astfel să arate limitările unei majorităţi la limită, de 18:17. Liberalii susţin că îl vor vota pe Szatmari consilier judeţean doar după ce instanţa se va pronunţa în speţa dintre prefectul Mihaiu şi ex-consiliera Tiron. Ca fapt divers, aceasta a fost angajată la Prefectură în timpul prefectului Pop, pe vremea când liderul PSD Bihor, Ioan Mang se afla în relaţii cordiale cu predecesorul lui Mihaiu.

Prefectul Ioan Mihaiu susţine că până vineri instanţa va emite o decizie, în speţa prin care Tiron cere suspendarea efectelor Ordinului său. Însă, aspect crucial, procesul pe fond nu va fi tranşat foarte curând. „Contrele lor politice nu ne interesează. Au mai fost asemenea speţe în judeţ, chiar anul acesta am avut asemenea speţe aduse în instanţă şi am avut doar soluţii favorabile nouă”, precizează Mihaiu, convins că Prefectura va câştiga procesul cu Tiron. De altfel, prefectul este obligat să emită acest Ordin de revocare a alesului local, dacă se constată îndeplinite condiţiile legale, precizează acesta. „Primim o sesizare de la un partid pentru a se constata o anumită situaţie. Pe mine nu mă interesează partidul sau problema, ci mă interesează ca adresa să fie semnată de preşedintele partidului”, precizează Mihaiu.

În această situaţie, cum în CJ Bihor nu se poate adopta nimic fără votul liberalilor, deoarece Puterea şi Opoziţia au 17-17 la voturi, liberalii ar putea să ţină în continuare în şah conducerea CJ Bihor, până la o sentinţă definitivă, la procesul pe fond. „Acel proces va dura”, subliniază prefectul Ioan Mihaiu…

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.