21.2 C
Aleşd
miercuri, 22 mai 2024
Blue Container Aleșd
 

Fundația Comunitară Oradea dă startul înscrierilor de proiecte pentru Swimathon Oradea 2019

Cipleu Sorin Leontin - PSD Alesd  
 

Ai idei care pot rezolva o problemă din comunitatea locală sau pot face Bihorul un județ mai prietenos? Indiferent dacă te gândești la un proiect de revitalizare urbană, educațional, cultural sau pur și simplu vrei să ajuți un om care trece prin momente de cumpănă, acum e momentul să-ți pui ideile în aplicare, în cadrul celei de-a șaptea ediții a Swimathon Oradea.

Trimite-ne proiectul tău până în 10.04.2019, convinge-ți prietenii și companiile să înoate pentru ideea ta, să se implice alături de tine și de noi în transformarea unui vis în realitate.

Ce este Swimathon?

Ciprian Blejan

Swimathon este un eveniment de strângere de fonduri prin care companiile, organizațiile, grupurile de inițiativă și persoanele fizice pot desfășura campanii de strângere de fonduri pentru susținerea unor inițiative, cauze sau proiecte diverse de implicare în comunitate.

Cum funcţionează?

Un grup de inițiativă, fie că e format din prieteni sau că reprezintă un ONG, înscrie la Swimathon un proiect cu impact în comunitate. Apoi, își formează o echipă de înotători cu suflet mare, care vor sări în apă în ziua evenimentului. Până la competiția de înot, fiecare echipă își creează rețele de donatori și susținători. Susținătorii vor dona o sumă fixă pentru fiecare lungime de bazin parcursă de echipă, în timpul evenimentului. Cu cât mai multe ture de bazin parcurse, cu atât mai mulți bani se adună în contul proiectului.

Swimathon – Rezultatele celor șase ediții anterioare
Șase ediții Swimathon Oradea înseamnă, în cifre: 104 proiecte finanţate, 1614 de înotători, 12.742 lungimi de bazin, 637,4 km înotaţi, 265 de voluntari, 726.267 lei adunaţi, 2614 de sponsori și donatori individuali şi peste 6209 de susținători în tribunele Bazinului Olimpic Ioan Alexandrescu.

Fundația Comunitară Oradea încurajează generozitatea, solidaritatea și activismul local, oferind celor ce doresc să se implice în rezolvarea problemelor din comunitate o modalitate de a face acest lucru. Prin intermediul unor evenimente sportive, ONG-urile se întâlnesc într-un cadru dinamic atât cu donatorii și voluntarii, cât și cu cei ce au nevoie de sprijin.

Mai multe informații sunt disponibile pe site-ul Fundației Comunitare Oradea și pe pagina de facebook a evenimentului https://www.facebook.com/SwimathonOradea/ .

Așteptăm cu interes proiectele ONG-urilor și grupurilor de inițiativă din întreg Bihorul până ȋn data de 10.04.2019, iar apoi publicul larg, cu mic, cu mare, la Bazinul Olimpic Ioan Alexandrescu, ȋn data de 02.06.2019, începând cu ora 9:00, să fim împreună pentru comunitatea noastră!

Fundația Comunitară Oradea este o organizație nonguvernamentală, apolitică și nonprofit, care își propune îmbunătăţirea vieţii locuitorilor din judeţul Bihor prin mobilizarea şi distribuirea de resurse pentru iniţiative locale.

Facem posibil acest lucru prin încurajarea spiritului filantropic și de responsabilitate socială al organizaţiilor nonguvernamentale, companiilor și persoanelor fizice/grupurilor de iniţiativă, cu scopul de a acoperi nevoile mereu în schimbare ale comunității.

Fundația Comunitară Oradea face parte din programul național de “Fundații Comunitare”, inițiat de Asociația pentru Relații Comunitare, în parteneriat cu Fundația Pentru Parteneriat și Fundația Pact, cu sprijinul financiar al Charles Stewart Mott Foundation, Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe și Romanian-American Foundation.

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,531FaniÎmi place
1,737CititoriConectați-vă
993CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,580AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI