FOTO-VIDEO: TIR încărcat cu porumb răsturnat. Șoferul transportat la spital

13458
TIR încărcat cu porumb răsturnat
Foto ©️ ISU Bihor

În dimineața zilei de miercuri, 18 noiembrie, în jurul orei 08.20, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Crişana” al judeţului Bihor a fost sesizat, prin Sistemul Unic 112, cu privire la producerea unui accident rutier în localitatea Buduslău, soldat cu rănirea șoferului unui autocamion încărcat cu porumb, răsturnat pe partea carosabilă.

​Pentru salvarea victimei, inspectoratul a mobilizat de urgenţă echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea și trei echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentului Marghita, care au intervenit cu o autospecială de descarcerare grea, o autospecială delucru cu apă şi spumă şi cu o ambulanţă de tip B2.

​Echipajul de descarcerare a evacuat în câteva minute, conducătorul auto rămas captiv în cabinaautovehiculului, predându-l echipajului de pompieri militari paramedici care i-a acordat primul ajutor calificat. Victima, aflată în cod galben medical, prezentând traumatism cranio-cerebral sever și contuzii,a fost preluată de echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea și transportată la Unitatea de Primiri Urgențe.

​Pe timpul desfășurării operațiunii de salvare, echipajul de stingere din cadrul Detașamentului de Pompieri Marghita a asigurat măsurile specifice la locul producerii accidentului, acționând ulterior pentru curățarea carosabilului în vederea preîntâmpinării unor alte evenimente rutiere.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.