Fonduri europene pentru actualizarea Planului de Amenajare a Teritoriului Județean Bihor

485
Ilie Bolojan
Ilie Bolojan

Consiliul Județean Bihor a depus astăzi pentru finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) proiectul pentru actualizarea Planului de Amenajare a Teritoriului Județean (P.A.T.J.) Bihor. În cadrul PNRR se finanțează 5 astfel de proiecte.

 

Serviciul proiecte cu finanțări nerambursabile din cadrul CJ Bihor a depus proiectul la ora 10:06, iar la ora 10:11 fondurile s-au epuizat, în condițiile în care la ora 10:00 s-a deschis linia de finanțare. Valoarea maximă eligibilă a proiectului este de 237.000 euro Euro, fără TVA.

Planul de Amenajare a Teritoriului Județean este un document esențial la care se raportează orice Plan Urbanistic General (P.U.G.) al oricărei localități din Bihor.

Planul de amenajare a teritoriului judeţean are caracter director şi reprezintă expresia spaţială a programului de dezvoltare socio-economică a judeţului. Planul de amenajare a teritoriului judeţean se corelează cu Planul de amenajare a teritoriului naţional, cu Planul de amenajare a teritoriului zonal, cu programele guvernamentale sectoriale, precum şi cu alte programe de dezvoltare iar prevederile Planului de amenajare a teritoriului judeţean devin obligatorii pentru celelalte planuri de amenajare a teritoriului şi de urbanism care le detaliază.

Fiecare judeţ trebuie să deţină Planul de amenajare a teritoriului judeţean şi să îl reactualizeze periodic, la 5-10 ani, în funcţie de politicile şi de programele de dezvoltare ale judeţului.

Practic, prin proiectul depus astăzi, se încearcă decontarea plății pentru P.A.T.J.-ul comandat de CJ Bihor în aprilie 2020. Acesta este în curs de realizare, efectuându-se până acum 3 etape din cele 4. Ultima etapă este cea de avizare a documentului.

S.C. Urban team S.R.L. este firma care în conformitate cu contractul nr. 67 din 06.04.2020prestează serviciul de actualizare a P.A.T.J.-ului . Valoarea contractului este de 946 050 lei cu TVA.

Proiectul pentru decontarea sumei a fost depus în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta 10 – Fondul local, I.4 – Elaborarea/actualizarea în format GIS a documentelor de amenajare a teritoriului și de planificare urbană.

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.