Fără paradă militară de Ziua Națională a României la Oradea

255
Parada militara Oradea
Foto ©️ ebihoreanul.ro

Prefectura Bihor a anunțat programul manifestărilor organizate în Oradea cu prilejul Zilei Naționale a României. Nici în acest an orădenii nu se vor putea bucura de o paradă militară. Manifestările se vor desfășura la Statuia Regelui Ferdinand I din Piața Unirii, Municipiul Oradea, după următorul program:

  • 11:00-11:03 Primirea persoanei oficiale, prezentarea onorului, salutul drapelului de luptă și ocuparea locului în formație
  • 11:03-11:05 Intonarea Imnului național al României
  • 11:05-11:20 Slujba religioasă
  • 11:20-11:35 Alocuțiuni ale personalităților participante
  • 11:35-11:45 Scurt moment artistic
  • 11:45-12:00 Festivitatea depunerii de coroane de flori la statuia Regelui Ferdinand I
  • 12:00 Încheierea ceremoniei militare

​Ziua Națională a României este sărbătoarea tuturor românilor și a celor care simt românește.
Trebuie să fim mândri că înfăptuirea Marii Unirii a început la Oradea, în casa avocatului Aurel Lazăr. În acest loc s-a semnat „Declarația de la Oradea”, ce proclama dreptul românilor la autodeterminare. Acest act a stat la baza evenimentelor care au urmat, culminate cu Marea Adunare Națională de la Alba Iulia.

Momentul istoric din 1 decembrie 1918 a fost esențial pentru realizarea idealului național de veacuri – unirea sub aceeași conducere a tuturor românilor. Rolul oamenilor de stat din acea vreme a fost esențial, iar deciziile luate de aceștia s-au dovedit a fi inspirate.

Azi, țara noastră este membră în cele mai importante structuri internaționale, Alianța Nord-Atlantică și Uniunea Europeană, iar la nivel regional suntem principala forță în sud estul Europei.

Mândria de a fi român, de a duce mai departe moștenirea înaintașilor, de a fi parte a unui întreg spiritual și cultural sunt sentimente înălțătoare.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.