19.2 C
Aleşd
duminică, 23 iunie 2024
Blue Container Aleșd

Familia unui pacient de 48 de ani, aflat în moarte cerebrală, i-a donat organele, astfel trei vieți au fost salvate

 

Fiecare zi este un dar inestimabil. Un dar nepreţuit. Şansa la viaţă, la vise, la iubire nu este un dar obişnuit, ci un privilegiu pentru care trebuie să fim profund recunoscători şi pentru care, prin faptele noastre, suntem datori să mulţumim în fiecare moment. Transplantul înseamnă VIAŢĂ!

Decizia şi puterea unei familii de a transforma propria suferinţă în şansă la viaţă pentru alţi semeni necunoscuţi, alături de mobilizarea exemplară a profesioniştilor implicaţi în activitatatea de transplant aduc bucuria vieţii pentru alţi 3 români aflaţi în suferinţă. În aceste zile complicate şi dificile, în care viaţa tuturor este afectată şi prinsă într-un “război” ciudat şi parşiv, astfel de momente ne face martori, dar şi mesageri ai faptului că există speranţă, că “lumea este bună”.

La Oradea, familia unui pacient de 48 ani, aflat în moarte cerebrală după un accident vascular cerebral, şi-a dat acordul ca organele să fie donate pentru salvarea altor vieţi. Echipa ATI şi de coordonare a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, formată din Dr. Tudorel Sabău, Dr. Carmen Pantiş, as. Aurelia Cheregi, as. Szabo Emese, as. Viviana Hodosan, as. Florica Ciorba au făcut posibil ca un gest de o asemenea încărcătură emoţională să nu fi fost în zadar.

Efortul lor a fost preluat de echipa de prelevare a IC Fundeni, condusă de Dr. Vasile Lungu, alături de Dr. Maria Șerban și as. Rodica Dinu, care a încheiat cu succes intervenţia de prelevare atât a ficatului, cât şi a rinichilor.

Astfel, la Institutul Clinic Fundeni, noaptea trecută, profesionalismul şi măiestria echipei de profesionişti condusă de Dr. Doina Hrehoreţ, alături de echipa ATI, au redat bucuria vieţii pentru un pacient prin transplant hepatic. Alţi doi pacienţi vor putea spune că trăiesc o minune, viaţa lor schimbându-se în bine în urma intervenţiilor de transplant renal. Transplantele de rinichi se desfăşoară în cursul acestei zile la Spitalul Clinic “Dr. C.I.Parhon” din Iaşi.

Menţionăm faptul că, atât pentru intervenţia de prelevare, cât şi pentru cele de transplant, au fost luate toate măsurile de prevenţie împotriva SARS-CoV2, fiind asigurată permanent siguranţa pacienţilor şi a personalului medical implicat, prin toate mijloacele şi în fiecare etapă a acestei activităţi deosebite, transmit reprezentanții Agenției Naționale de Transplant.

 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,739FaniÎmi place
1,736CititoriConectați-vă
993CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,610AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI