Expoziția Oradea în machete

52

Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal, în parteneriat cu echipa „Proterra – Modelism & Arhitectura”, invită publicul, începînd cu data de 24 decembrie 2021, la o expoziție ce cuprinde machetele mai multor clădiri reprezentative pentru istoria și arhitectura orașului de pe malul Crișului Repede.

Expoziția avînd titlul Oradea în machete va avea vernisajul în 23 decembrie 2021, ora 12.00 și va putea fi vizitată în cadrul secției Muzeul Orașului Oradea din Cetatea Oradea, Piața Emanuil Gojdu, nr. 39-41, Corp B, etajul I.

Astfel, publicul vizitator va avea ocazia să admire, în miniatură, o serie de monumente emblematice precum Primăria, Palatul de Justiție, Complexul Baroc, Teatrul de Stat, Bazarulsau Sinagoga Sion.

Membrii grupul „Proterra – Modelism & Arhitectura” sunt specializați în construcția dioramelor şi a machetelor feroviare. Cele din cadrul expoziției au fost realizate preponderent din lemn, carton, plastic, PVC etc. la scara de H0 – 1 : 87.

Vizitatorii expoziției vor avea posibilitatea de a observa și înțelege mai ușor monumentalitatea acestor clădiri, precum și valențele lor estetice, funcționale etc.

Ea va rămâne la dispoziția publicului până la finalul lunii martie a anului 2022.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.