21.5 C
Aleşd
miercuri, 22 mai 2024
Blue Container Aleșd
 

Exploatările agregatelor minerale din râurile Crișul Negru și Crișul Pietros sunt în atenția Administrației Bazinale de Apă Crișuri

Cipleu Sorin Leontin - PSD Alesd  
 

În această dimineață, conducerea ABA Crișuri a convocat o ședință operativă la care au luat parte atât inspectorii instituției cât și șefii celor șase Sisteme Hidrotehnice: Crișul Negru, Canal-Colector, Crișul Repede, Crișul Alb, Barcău și Ier.

În cadrul ședinței s-a analizat în mod special situația exploatării agregatelor minerale din bazinele hidrogrefice Crișul Negru și Crișul Pietros. Întrucât, în zonă există suspiciunea că se exploatează ilegal balast, conducerea ABA Crișuri a stabilit măsuri concrete menite să stopeze acest fenomen. În consecință, s-au format mai multe echipe de monitorizare pe râul Crișul Negru, amonte de localitatea Tinca și pe tot tronsonul râului Crișul Pietros. Începând cu această săptămână, echipele vor patrula în zonă, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică, și vor folosi un dispozitiv de urmărire de tip dronă pentru a capta imagini de pe arii extinse.

Pentru că, în aceste acțiuni, personalul aflat în control este expus riscului, directorul Pásztor Sándor a purtat discuții cu d-nul colonel Ioan Bogdan, inspector șef al Inspectoratului de Jandarmi Bihor, ca, în cel mai scurt timp posibil, echipele de control să fie însoțite de jandarmi.

Ciprian Blejan

În cazul în care se vor constata activități ilegale de exploatare a agregatelor minerale, pe lângă aplicarea amenzilor, echipele de control vor confisca utilajele și autobasculantele.

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,531FaniÎmi place
1,737CititoriConectați-vă
993CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,580AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI