25.3 C
Aleşd
sâmbătă, 13 iulie 2024
Blue Container Aleșd

Evacuare dificilă a unei victime în zona cascadei Săritoarea Bohodei de către Salvamont-Salvaspeo Bihor

Patrula SJ Salvamont-Salvaspeo Bihor, susținută de Consiliul Județean Bihor pentru permanența în zona turistică Padiș, a intervenit pentru salvarea unui turist din Ungaria, care a căzut din abruptul cascadei Săritoarea Bohodei în Munții Bihor.

Intervenția echipelor Salvamont-Salvaspeo Bihor în zona cascadei Săritoarea Bohodei s-a încheiat cu succes după 8 ore de eforturi intense. Din cauza terenului accidentat și a numeroaselor doborâturi de arbori, accesul la victimă și evacuarea acesteia au fost extrem de dificile.

Patrulele Salvamont din zona satului de vacanță Vârtop și stațiunii Stâna de Vale, precum și un echipaj suplimentar din Oradea, au fost dislocate pentru a asigura succesul intervenției. Operațiunea s-a finalizat puțin înainte de ora 07:00 dimineața, când victima a fost preluată de ambulanță la pensiunea ”Anette” – Valea Aleului, la aproximativ 11 ore după apelul inițial către 112 Bihor.

Pe toată durata intervenției, victima a fost stabilă, conștientă și cooperantă, fără a acuza dureri. Patrulele dislocate își vor relua serviciul în zonele desemnate, dar vor rămâne în pre-alertă, având în vedere că în acest weekend va avea loc o etapă a Campionatului Național de Alergare Montană Master în zona cuprinsă între Stâna de Vale și Padiș.

 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,846FaniÎmi place
1,734CititoriConectați-vă
988CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,620AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI