Etapa colectării datelor în cadrul Recensământului General Agricol 2020 (RGA2020) s-a finalizat în Bihor

84

Etapa colectării datelor în cadrul Recensământului General Agricol2020 (RGA2020) s-a finalizat în județul Bihor, fiind recenzatetoate exploatațiile în care se desfășoară activități agricole. Această etapă a demarat în 10 mai și s-a încheiat cu o săptămână înainte de termen.

În premieră, completarea datelor în teren s-a realizat prinintermediul unui chestionar electronic, instalat pe tabletă.  La nivelul județului Bihor în procesul de recenzare au fost implicate o serie de instituții dintre care menționăm Direcția pentru AgriculturăBihor, Direcția Județeană de Statistică Bihor și cele 101 primăriibihorene, precum și peste 750 de recenzori.

RGA2020 continuă cu etapa de validare, agregare și corelare a datelor obținute în teren  și se va încheia în decembrie 2022, cu etapa de analiză, structurarea și diseminarea rezultatelor.

Mulțumesc tuturor tuturor celor care s-au implicat activ în buna desfășurare a procesului de colectare a datelor din teren la niveluljudețului Bihor. Chiar dacă startul a fost mai greuefortul echipeicompensat și am reușit  încheiem cu o săptămână în avansAcest recensământ ne oferă un bun prilej  ne îmbunătățim modulde organizare atât la nivel județeancât și la nivel naționaliar la recensământul populației  fim mult mai eficienți,” a conchisprefectul Dumitru Țiplea.

La nivel național, Recensământul populației și locuințelor din România în anul 2021 a intrat în etapa de întocmire a materialelorcartografice și sectorizare. În acest sens are loc verificareaactualizării nomenclaturii stradale și a numerelor administrative din toate unitățile administrativ teritoriale din județul Bihor. Sectorizarea se efectuează digital, prin intermediul unei aplicații a Institutului Național de Statistică. Începând cu luna septembrie, acuratețea sectorizării se va verifica în teren, la nivel de județ.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.