Emisiile de noxe degajate în atmosferă pe şoseua Borşului – Oradea, crează disconfort cetăţenilor!

219

Ca urmare a unei sesizări cu privire la emisiile de noxe în atmosferă din zona şoselei Borşului – Oradea, comisarii Gărzii de Mediu Bihor au efectuat 4 inspecţii de mediu la societăţile care desfăşoară activităţi cu posibil impact asupra mediului şi care deţin instalaţii de ardere în perioada 23-26.11.2020.

Ca urmare a inspecţiilor pe amplasamente s-a constatat faptul că din cele 4 societăţi doar una utilizează motorină în centrale, celelalte 3 utilizând gaz. Ca urmare a verificării buletinelor de analiză s-a constatat faptul că emisiile de noxe în atmosferă se încadrează în limitele prevăzute de lege.

Totodată ca urmare a verificării amplasamentului s-a identificat în curtea unei societăţi depozitări de deşeuri amestecate, care prezenta şi urme de incendieri, în momentul inspecţiei vatra focului mai fumega.

Astfel au fost stabilite măsuri de remediere a deficienţelor identificate cu termene scurte de realizare, societăţii aplicândui-se o sancţiune contravenţională în valoare de 20.000 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii 211/2011.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.