Emblema de onoare a IGSU conferită de Ministrul Afacerilor Interne, pompierului bihorean Irimie Florin care a sărit în mijlocul puhoaielor pentru a salva o bunicuță

201
Irimie Florin
Irimie Florin

Plutonier adjutant Irimie Florin Ovidiu, pompierul militar bihorean care a sărit în mijlocul puhoaielor pentru a salva o bunicuță, a fost recompensat de Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, în cadrul festivității organizate luni, la sediul MAI, în contextul celebrării Zilei Pompierilor din România.

 

Luni, 14 septembrie, la sediul MAI, în cadrul festivității dedicate Zilei Pompierilor Români, Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, a acordat Emblema de onoare a MAI Pompierului de onoare al anului 2020, domnului plutonier major George Stroilescu, din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova, care, în luna martie, în timpul unei intervenții de stingere a incendiului, a salvat viața unui bărbat în vârstă de 79 de ani, blocat în locuința sa cuprinsă de flăcări și Salvatorului de onoare al anului 2020, domnului plutonier adjutant șef Constantin-Cristian Bîrsanu, din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Județului Suceava, care aflat în timpul liber, în luna decembrie 2019, a salvat, în condiții dificile, viața unei tinere căzute într-o fântână de 31 metri.

De asemenea, domnul ministru a acordat o serie de distincții pompierilor care s-au distins prin rezultate și fapte deosebite pe timpul îndeplinirii misiunilor de salvare.

Unul dintre pompierii militari care s-au remarcat la nivel național prin curaj și profesionalism este pompierul bihorean Irimie Florin Ovidiu, comandant de echipaj în cadrul Stației de Pompieri Ștei, care, în data 22 iulie a.c., când în județul Bihor stihiile naturii au pus în pericol viața oamenilor, s-a aruncat cu vitejie în vâltoarea puhoaielor amenințătoare, pentru a salva un om.

În semn de apreciere pentru fapte de eroism săvârșite pe timpul îndeplinirii misiunilor, Ministrul Afacerilor Interne i-a conferit domnului plutonier adjutant Irimie Florin, “Emblema de onoare a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență”.

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.