Elicopter SMURD, solicitat de urgență pentru salvarea unui tânăr accidentat pe părtia Vărtop

926
Elicopter smurd pe zăpadă
Foto ©️ Inspectoratul General de Aviație al M.A.I

În urmă cu puțin timp, echipajul elicopterului SMURD nr. 342, aflat în serviciu la Jibou, a executat o misiune primară, pentru salvarea unui tânăr accidentat pe părtia Vărtop, județul Bihor, care a suferit un politraumatism.

Personalul Salvamont Salvaspeo Bihor a fost primul intervenient la locul incidentului, acordându-i tânărului lui primul ajutor necesar, până la sosirea echipei medicale a elicopterului.

Tânărul a fost stabilizat, preluat de elicopter și transportat de urgență la o unitate spitalicească din municipiul Oradea.

„Aeronavele Inspectoratului General de Aviație al M.A.I au participat, până la această oră, la salvarea a 9 persoane aflate în dificultate, victime ale accidentelor grave sau pacienți care au necesitat transferul în alt spital, precum și la misiuni în sprijinul structurilor de ordine și siguranță publică”, transmite Inspectoratul General al Aviaţiei din MAI.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.