Eleva intoxicată cu ciuperci a primit ficatul unui adolescent tot din Bihor, aflat în moarte cerebrală

940

Adolescentul a cărui organe au fost donate a suferit un accident în seara zilei de 12 iulie. În timp ce se afla pe bicicletă, nu a oprit la indicatorul rutier STOP când a intrat pe o stradă secundară pe drumul comunal din Curtuișeni și a fost izbit de un autoturism. Mama băiatului a fost cea care a decis să transforme tragedia proprie în speranță pentru alți tineri.

Ficatul tânărului a ajuns tot la o bihoreancă, mai exact la eleva Andrea Georgiana Tomuța, tânăra care s-a intoxicat cu ciuperci și se afla în stare gravă la Spitalul Fundeni din București. Operația a durat aproximativ 12 ore, iar Andrea încă se află în stare critică.

Inima tânărului a ajuns la un băiat de 15 ani, care de 7 ani aștepta un transplant, rinichii vor ajuta 2 copii din Cluj, iar plămânii au fost transportați la clinica AKH de la Viena, conform înțelegii în sistemul eurotransplant.

Elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național „Mihai Eminescu”, tânăra a rămas fără ambii părinți. În urmă cu aproximativ un an mama i-a decedat – suferind de cancer, iar acum tatăl a murit după ce a consumat și el ciuperci otrăvitoare.