26.5 C
Aleşd
marți, 21 mai 2024
Blue Container Aleșd
 

DSP Bihor: 13 sancțiuni contravenționale în valoare de 14.400 lei și 1 dosar penal pentru nerespectarea stării de alertă

Cipleu Sorin Leontin - PSD Alesd  

Astăzi, 22.06.2020, ora 8,30, conform datelor centralizate la nivel județean există:

• 7 persoane aflate în carantină;

• 86 persoane internate în Spitalul Clinic Municipal ”Dr. Gavril Curteanu” Oradea;

Ciprian Blejan

• 573 persoane vindecate;

• conform cifrelor oficiale s-au vindecat 86,3 % din persoanele diagnosticate COVID-19 în județul Bihor. 

Sub coordonarea prefectului Dumitru Țiplea, în intervalul 21 iunie, ora 08.00 – 22 iunie, ora 08.00, structurile teritoriale M.A.I. din județul Bihor cu responsabilități pe linia combaterii răspândirii infecției cu Covid-19 au desfășurat o serie de activități specifice, după cum urmează:

• Polițiștii bihoreni au verificat 935 de persoane aflate în izolare la domiciliu și au efectuat 3 misiuni de transport persoane în vederea izolării acestora. În aceste misiuni au fost implicate 235 de cadre ale Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) și ale Poliției Locale.

• Jandarmii bihoreni au asigurat măsuri de pază și protecție la nivelul centrului de carantină activ. În misiunile desfășurate de Inspectoratul de Jandarmi Județean Bihor au fost implicate 39 de cadre, din care 17 în patrule mixte pentru verificări la domiciliu ale persoanelor aflate în izolare. 

• Echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” Bihor (ISU) au asigurat suportul operațional și fluxul informațional la nivelul Centrului Județean de Comandă și Coordonare a Intervenției (CJCCI), precum și transportul persoanelor suspecte/confirmate ca infectate din carantină/izolare, la Spitalul Clinic Municipal ”Dr. Gavril Curteanu” Oradea. În aceste misiuni au fost implicate 10 cadre ISU “Crișana”.

• Pentru nerespectarea măsurilor dispuse la nivel național pe perioada stării de alertă au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale în valoare de 14.400  lei și a fost întocmit 1 dosar penal.

• Prefectul județului Bihor, Dumitru Țiplea, face un apel către bihoreni să respecte normele de igienă și distanțare socială. Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemiei.

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,526FaniÎmi place
1,737CititoriConectați-vă
994CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,580AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI