26.5 C
Aleşd
joi, 25 iulie 2024
Blue Container Aleșd

Drapelul de Luptă al ISU Bihor, decorat de președintele României

Drapelul de Luptă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Crișana” al județului Bihor va fi decorat de președintele României, Klaus Iohannis, cu Ordinul „Bărbăție și Credință” în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari. Această distincție vine în semn de apreciere pentru curajul, devotamentul și spiritul de sacrificiu demonstrate de pompierii bihoreni în misiunile de apărare a vieții, bunurilor și mediului împotriva dezastrelor și incendiilor, precum și în implementarea măsurilor de protecție civilă.

Ceremonia de decorare va avea loc sâmbătă, 6 iulie, în Piața Mihai Viteazul din municipiul Oradea, începând cu ora 10:00. Evenimentul va fi marcat de prezența secretarului de stat dr. Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, care va conferi personal distincția Drapelului de Luptă.

La finalul ceremoniei, va avea loc o paradă militară, în cadrul căreia vor defila plutoane formate din cadre ale ISU și ale subunităților de intervenție.

Drapelul de Luptă al ISU Bihor, simbol al onoarei și gloriei militare

Drapelul de Luptă al unei unități militare este un simbol al onoarei, vitejiei și gloriei militare, reamintind fiecărui militar despre tradițiile glorioase ale poporului român și despre datoria sacră de a-și servi patria cu devotament și credință. Acesta este decorat cu semne distincte, incluzând cununi de stejar brodate cu fir aurit în cele patru colțuri, semnul de armă în interiorul acestora și numele unității inscripționat pe placa ce susține acvila cruciată și pe inelul de pe hampă.

În timp de pace, Drapelul de Luptă este păstrat în condiții speciale și scos din vitrina sigilată doar cu aprobarea comandantului unității militare, la aniversarea unor evenimente importante ale țării sau unității, fiind apărat de garda drapelului.

 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,938FaniÎmi place
1,732CititoriConectați-vă
985CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,620AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI