Două proiectile explozive, descoperite de un bărbat cu ajutorul unui detector de metale

428
Proiecile

Miercuri, 7 octombrie, în urma unui apel primit prin Sistemul Unic de Urgență 112, echipajul pirotehnic al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor a fost mobilizat pe strada Calea Aradului din municipiul Oradea, pentru asanarea teritoriului de muniţia rămasă neexplodată.​

 

Ajunși la locul indicat de apelant, specialiștii pirotehnicieni au identificat două proiectile de calibru 100, respectiv 47 milimetri, provenite din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Cele două muniții au fost descoperite de un cetăţean cu ajutorul unui detector de metale.

Proiectilele au fost ridicate, transportate şi depozitate în condiţii de siguranţă de către pompierii militari, urmând a fi distruse ulterior, prin explozie controlată.

Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente nedorite, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” reaminteşte cetăţenilor faptul că în cazul descoperirii muniţiilor şi elementelor de muniţie trebuie să apeleze de urgenţă numărul unic 112, semnalând  descoperirea acestora şi să asigure securitatea locului respectiv până la sosirea personalului specializat al inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă, fiind totodată interzise mutarea, ridicarea și transportul acestora.

 
 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.