Două incendii stinse în weekend de pompieri

1124
Două incendii de la coșuri de fum în weekend
Foto ©️ ISU Bihor
 

Sâmbătă, 17 octombrie, pompierii militari bihoreni au intervenit în localitățile Batăr și Sânmartin, pentru stingerea incendiilor produse la două locuințe.

 

În jurul orei 14.18, echipajele Detașamentului de Pompieri Salonta au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință situată în localitatea Batăr. 

Flăcările, care se manifestau în dormitorul casei, au fost stinse în aproximativ 10 minute, pagubele fiind limitate la două corpuri de mobilier.

Cauza probabilă de producere a evenimentului a constituit-o fumatul.

Tot sâmbătă, 17 octombrie, în jurul orei 17.50, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor a fost anunţat despre producerea unui incendiu la o locuință situată pe strada Mihail Kogălniceanu din Sânmartin.

La adresa indicată de apelant au fost mobilizate de urgență echipajele Gărzii de Pompieri 1 Mai și ale Detașamentului 1 de Pompieri Oradea, care, după executarea recunoaşterii, au constatat că incendiul se manifesta violent la acoperişul și etajul casei, flăcările ameninţând să se propage la întreaga locuință.

Pentru localizarea şi lichidarea incendiului, pompierii militari au acţionat cu patru autospeciale de lucru cu apă şi spumă, timp de aproximativ o oră și 15 minute, misiunea continuând cu înlăturarea efectelor negative ale evenimentului și căutarea eventualelor focare ascunse, până la ora 20.48.

În urma producerii incendiului au ars acoperișul casei, două uși, o fereastră, trei corpuri de mobilier și un televizor. 

Cercetările efectuate au indicat faptul că evenimentul a fost, cel mai probabil, provocat de coșul de fum deteriorat.

Echipajele de pompieri militari au reuşit să împiedice propagarea flăcărilor la parterul locuinței.

Din fericire, în urma producerii celor două evenimente nu au existat persoane rănite.

 
 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.