Două incendii cauzate de defecțiuni electrice, stinse de pompieri în acest weekend

209
incendii cauzate de defecțiuni electrice
Foto ©️ ISU Bihor

În cursul nopții de sâmbătă spre duminică, 08 decembrie, între orele 01.22 -03.25, echipajele Gărzii de Pompieri Tinca au acționat cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la una din cele trei încăperi ale unei case situate în localitatea Dumbrava, comuna Holod.

Pagubele înregistrate în urma evenimentului au constat în 4 grinzi din lemn, materiale textile și trei corpuri de mobilier din interiorul camerei afectate de flăcări. Echipajele de pompieri au stins incendiul în limitele găsite, salvând celelalte încăperi și bunuri din locuință.

Cercetările efectuate la fața locului au indicat drept cauză probabilă a evenimentului, un cablu electric defect sau neizolat corespunzător.

De asemenea în dimineața zilei de duminică, în jurul orei 05.00, pompierii militari din cadrul Detașamentului 1 Oradea au fost alertați pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei case de pe strada Dr. Carol Davila din municipiul Oradea.

În momentul sosirii forțelor de intervenție la adresa indicată de apelantul numărului unic 112, flăcările se manifestau cu violență la acoperișul locuinței, existând riscul extinderii acestora la întreaga casă și la casa învecinată.

Incendiul, provocat cel mai probabil de conductori electrici improvizați, s-a soldat cu arderea a circa 60 de metri pătrați de acoperiș.

 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.