Donație de 47.100 euro pentru secția de neonatologie și pediatrie

328

Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea a primit astăzi două aparaturi performante, o donație importantă pentru neonatologie și pediatrie: un ecograf cu trei sonde performant și un incubator de transport. Donația a fost făcută de către organizația Salvați Copiii România și este în valoare de 47.100 euro. 

Spitalul din Oradea acordă asistență medical le cel mai înalt nivel de competență pentru nou-născuți la termen și pentru prematuri din întreaga regiune a județelor Bihor și Satu-Mare și dispune de 20 de paturi pentru nou-născuții prematuri, cărora li se adaugă 15 paturi pentru nou-născuții care necesită îngrijiri speciale.

Organizația Salvaţi Copiii România a mai dotat spitalul și în perioada 2014-2019 cu echipamente în valoare de 76.500 euro, iar importanța donației de a asigura aparatură medicală secțiilor de neonatologie a fost explicată de către dna Gabriela Alexandrescu, președintele executiv al organizației: „În cazul nou-născuților prematur, fiecare minut de întârziere periclitează șansa la viață, tocmai de aceea lupta noastră contra mortalității infantile continuă chiar și în contextul pandemic. E o perioadă dificilă, în care trebuie să sprijinim spitalele, pentru că sunt patologii care nu pot aștepta, e nevoie de intervenție medicală. În acest an la Oradea s-au născut 2.700 de copii, dintre care 297 prematur. Felicitări echipei coordonate de dr. Galiș pentru rezultatele remarcabile și pentru profesionalism. De asemenea mulțumim domnilor Ilie Bolojan, Florin Birta și dr. Carp Gheorghe pentru participarea la donația de astăzi!”

Organizația Salvați Copiii România până în prezent a dotat în toată țara 100 de unități medicale cu 830 de echipamente în valoare de 6 milioane de euro.

Incubatorul de transport și ecograful cu trei sonde este o donație vitală pentru secția Clinică de Neonatologie, iar dr. Radu Galiș, șeful secției, a subliniat importanța acestor echipamente medicale: „În momentul de față utilizăm un echipament achiziționat în anul 2004, pentru care nu se mai fabrică piese de schimb, fără sondă și soft pentru diagnosticul malformațiilor congenitale de cord, iar în această perioadă dificilă nevoia de a putea realiza ecografii performante direct în secție a fost și mai accentuate. Cu ajutorul incubatorului micuții vor putea fi transportați mult mai repede, iar ecograful cu trei sonde poate fi utilizat nu doar la nou-născuți ci și la copii sau chiar adulți. Mulțumim Organizației Salvaţi Copii pentru aceste echipamente, ele sunt vitale în desfășurarea în bune condiții a activității noastre”.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.