Doliu în presa din Bihor. Jurnalistul Horia Dumitraș a murit la câteva zile după ce s-a infectat cu Covid-19

815
Jurnalistul Horia Dumitraș
Jurnalistul Horia Dumitraș
 

Jurnalistul bihorean Horia Dumitraş a murit joi seară, internat în secţia ATI a Spitalului Judeţean Bihor, unde a ajuns după ce a dezvoltat o formă severă de coronavirus. Jurnalistul avea 52 de ani, era căsătorit şi avea doi copii.

„Un elogiu adus ție, iubirii vieților noastre,

Un grăunte de praf de stele, aruncat în ancora timpului a prins loc, gravitând în jurul altor grăunți de praf de stele, și s-a decis că e acasă. După ce rostul lui s-a terminat, a decis că e timpul sa devină un luceafăr. Mereu strălucitor pe cerul plin de stele, făcând parte dintr-o galaxie care l-a ales să ii fie casă. De la florile de piatră, la inima ta pură, de la iubirea pe care o porți oamenilor, iubirea ta față de artă, dorința de a ajuta, la fiul, fratele, soțul, tatăl extraordinar. Te vom vedea în fiecare răsărit și asfințit. În fiecare ploaie și arșiță. Toate anotimpurile îți vor purta chipul sfânt. Râsul tău va răsuna în negura timpului, iar ochii tăi blânzi vor străpunge uitarea. Ești etern, trăiești în noi, trăiești în toți oamenii pe care i-ai ajutat, în familia ta, în prietenii tăi. Te-ai transformat în tot. Ai fost creat din iubire, ai răspândit iubire, iar acum ai devenit iubirea. Iubirea nu se vede, nu e palpabilă, trăiește în noi, în fiecare. A existat de la început și va fi aici până la sfârșitul timpurilor. Transcende văzduhul. Iubirea nu are timp. Iubirea e nemuritoare. Nimic ce străpunge cerul, timpul, durerea, lacrimile nu o pot omorî, ea este eternă. Iar tu, tatăl meu drag în Iubirea noastră și a ta, Iubirea față de Dumnezeu și a oamenilor, ai devenit nemuritor. Trecutul îți aparține, prezentul e plin de durere, iar viitorul e etern. Până când ne vom regăsi în negura timpului și vom fi din nou toți acasă, nu îți vom spune adio, îți vom spune pe mai târziu.

Cu durere în suflet, familia anunță trecerea la cele veșnice a soțului, tatălui, fiului și omului Horia Claudiu Dumitraș”, este mesajul emoționant transmis de familia jurnalistului.

Slujba de Priveghi va avea loc vineri, 05.11.2021, începând cu orele 19:00, iar drumul său către stele va fi încununat de slujba de Înmormântare care va începe sâmbătă, 06.11.2021, de la orele 14:00.

AlesdOnline transmite profunde condoleanțe familiei îndoliate

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.