Doi tineri reținuți de polițiști. Ar fi furat dintr-o locuință bunuri de aproximativ 15.000 de lei

1003
Hoti-furt-retinuti-politie
Foto caracter ilustrativ
 

Doi tineri bănuiți că ar fi sustras bunuri în valoare de 15.000 de lei dintr-o locuință, reținuți de polițiștii din Cociuba Mare.

Marți, 9 februarie, polițiștii Postului de Poliție Cociuba Mare din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au identificat și cercetat doi tineri, de 18 și 23 de ani, din localitățile Cărăsău și Lăzăreni, județul Bihor, bănuiți de comiterea infracțiunii de furt calificat.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii din Cociuba Mare îi bănuiesc pe aceștia că, în seara de 30 ianuarie a.c., în jurul orei 18.00, ar fi pătruns prin efracție într-un imobil din localitatea Cărăsău și ar fi sustras o drujbă, o motocoasă, două flexuri, truse de chei, scule electrice, un redresor pentru încărcat acumulatori auto, un prelungitor pentru curent și diverse obiecte vestimentare și cosmetice, provocând un prejudiciu total de aproximativ 15.000 de lei.

Aceștia sunt bănuiți că ar fi comercializat, bunurile astfel obținute, în cursul aceleiași seri, pe raza localității bihorene Petid, pentru suma de 400 de lei. 

Polițiștii au recuperat 90% din prejudiciul provocat de aceștia.

În urma administrării probatoriului în cauză, polițiștii din Cociuba Mare i-au reținut pe cei doi tineri, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.

Miercuri, 10 februarie a.c., cei doi vor fi prezentați la Parchetul de pe lângă Judecătoria Salonta, în vederea dispunerii de măsuri preventive față de aceștia.

Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Cociuba Mare continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celor în cauză și pentru recuperarea integrală a prejudiciului cauzat.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.