Doi tineri din Libia, depistaţi la graniţa cu Ungaria

201
 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Borș, judeţul Bihor, au depistat doi tineri din Libia, solicitanți de azil care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pe jos, pentru a ajunge în Germania. 

 

În data de 25.10.2020, în jurul orei 01.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Borș – I.T.P.F. Oradea au depistat, în zona de responsabilitate, pe comunicația Borș – Santău Mic, la aproximativ 300 de metri faţă de linia de frontieră, două persoane care se deplasau pe jos, spre teritoriul statului vecin. Deoarece nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, persoanele în cauză au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Borș, pentru cercetări.

Astfel, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt doi cetăţeni din Libia, un tânăr în vârstă de 18 ani și un minor de 17 ani, ambii solicitanți de azil . Cu ocazia cercetărilor efectuate, a rezultat că intenţionau să treacă ilegal frontiera pentru a ajunge în Germania.

În cauză, poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei celor două persoane, efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

 
 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.