26.5 C
Aleşd
luni, 15 iulie 2024
Blue Container Aleșd

Doi orădeni care au ajutat la prinderea bărbatului care a UCIS femeia găsită în Cornițel, recompensați de polițiști

Relația dintre poliție și societate este indispensabilă și reprezintă un element cheie într-o situație critică. În activitățile desfășurate, poliția nu este responsabilă doar în fața statului, ci și a societății, iar eficacitatea acesteia depinde în mare măsură de susținerea celei din urmă. 

“De multe ori întâlnim evenimente, situații, misiuni sau cazuri dificile în care orice informație suplimentară poate să aibă o valoare de neimaginat. 

În ultimele zile ne-am confruntat cu un caz dificil, în care informația primită de la un cetățean din Oradea a fost un real ajutor.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, cu sprijinul polițiștilor Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, au desfășurat în data de 23 mai a.c. activități pentru depistarea unui bărbat, căutat în cadrul unei anchete penale, ce vizează săvârșirea infracțiunii de omor.

În acest caz, pentru a eficientiza munca anchetatorilor, au fost date publicității, prin intermediul social-media, imagini cu bărbatul în cauză și autoturismul cu care acesta se deplasa.

Astfel, o femeie în vârstă de 30 de ani, din municipiul Oradea a oferit informații polițiștilor orădeni cu privire la faptul că l-a observat pe bărbatul căutat, în timp ce se afla într-o societate comercială, informând asupra semnalmentelor suspectului și a articolelor de vestimentație ale acestuia, iar un bărbat de 23 de ani, din același municipiu sesiza prin apel la 112 că a văzut autoturismul căutat de polițiști. 

Informațiile de interes operativ primite de la cetățeni au fost utile pentru depistarea cu celeritate a bărbatului și continuarea activităților de cercetare penală.

Azi, 31 mai a.c., cei doi cetățeni care au dat dovadă de mult curaj, de inițiativă și spirit civic au fost invitați la sediul inspectoratului de Poliție Județean Bihor, unde, conducerea celor două instituții  le-a înmânat acestora plachete de onoare, în semn de apreciere și respect pentru implicare și modul în care au acționat.

În același timp, mulțumim reprezentanților mass-media, pentru sprijinul acordat activității derulate de polițiști”, se arată în comunicatul Poliţiei clujene.

 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,851FaniÎmi place
1,734CititoriConectați-vă
989CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,620AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI