Doi cetăţeni din Tunisia opriţi la frontiera cu Ungaria

88

În urma activităților desfășurate de polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea pentru prevenirea și combaterea migrației ilegale în zona de competență, în ziua de 04 ianuarie, au fost depistaţi doi cetățeni din Tunisia care intenționau să treacă ilegal frontiera.  

Azi-noapte, în jurul orei 00.15, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Borș, judeţul Bihor, aflaţi în misiune pe comunicația Borș-Santău, au observat un autoturism marca Dacia Logan, care circula în regim taxi, înmatriculat în România.

După ce maşina a fost oprită, s-a stabilit că șoferul era un cetățean român, iar în interiorul mijlocului de transport se aflau, ca pasageri, doi cetăţeni străini, de sex masculin. 

Întrucât cei doi nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, au fost transportaţi la sediul sectorului Poliţiei de Frontieră, pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că persoanele în cauză sunt cetăţeni din Tunisia, ambii în vârstă de 25 de ani, solicitanţi de azil în ţara noastră. 

Aceştia au declarat că se îndreptau spre frontiera cu Ungaria, intenţionând să treacă ilegal, pe jos, în ţara vecină, pentru a ajunge în vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări față de cetățenii străini și şoferul român, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.