25.3 C
Aleşd
marți, 23 iulie 2024
Blue Container Aleșd

Doi bihoreni prinși la pescuit ilegal

Joi, 29 decembrie, polițiștii Serviciului de Ordine Publică – Biroul pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol, alături de polițiști din cadrul Poliției Municipiului Oradea, de la Secția nr.8 de Poliție Rurală Tinca din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, împreună cu reprezentanți ai A.J.V.P.S. Bihor și ai D.S.V.S.A. Bihor au acționat pentru prevenirea și combaterea activităților ilegale din domeniul piscicol.

În cadrul acțiunii, în care au fost implicați 16 polițiști bihoreni, au fost legitimate 41 de persoane, au fost controlate 22 de autovehicule, au fost efectuate controale în două piețe agroalimentare și la cinci societăți comerciale specializate în comercializarea peștelui și produselor din pește.

În cadrul acțiunii, au fost depistate în flagrant delict două persoane, bănuite de braconaj piscicol și au fost confiscate 9,5 kg. de pește, de diferite specii, 3 plase monofilament, cu o lungime de 50 de metri fiecare și o barcă confecționată artizanal, valoarea bunurilor confiscate fiind de 2.550 de lei.

Astfel, joi, 29 decembrie, în jurul orei 06.45, polițiștii Serviciului de Ordine Publică – Biroul pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol, împreună cu reprezentanți ai A.J.V.P.S. Bihor au depistat în flagrant delict doi bărbați de 40 și 31 de ani, ambii din comuna Batăr, județul Bihor, în timp ce circulau cu o autoutilitară, pe drumul județean 709E, dinspre canalul colector al râului Crișul Negru, pe raza comunei bihorene Ciumeghiu.

În urma controlului autovehiculului, s-a constatat că aceștia dețineau 9,5 kg. de pește, din speciile plătică, știucă și roșioară, provenit din braconaj piscicol, 3 plase cu o lungime de 50 de metri fiecare și o barcă confecționată artizanal, toate bunurile fiind indisponibilizate în vederea cercetărilor.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii Serviciului de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de braconaj piscicol și deținerea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament.

 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,928FaniÎmi place
1,733CititoriConectați-vă
986CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,620AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI