Doi bărbaţi arestaţi după ce au furat tablouri dintr-o casă din Oradea

532
Hoti-furt-retinuti-politie
Foto caracter ilustrativ

Bănuiți că ar fi sustras bani și bunuri dintr-o locuință din Oradea, reținuți de polițiștii orădeni și arestați de magistrați.

La 2 decembrie, polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Patrimoniului din cadrul Poliției Municipiului Oradea au dispus reținerea, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor față de doi bărbați, de 42 și 44 de ani, ambii din comuna Șărmășag, județul Sălaj, bănuiți de comiterea infracțiunii de furt calificat.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii orădeni îi bănuiesc pe cei doi că, la 14 noiembrie, pe timpul nopţii, ar fi pătruns prin escaladare într-o locuință din municipiul Oradea și ar fi sustras un portmoneu cu acte de identitate, 2.500 de lei și patru picturi în ulei, cauzând un prejudiciu total în valoare totală de 32.500 de lei.

Vineri, 3 decembri, în urma unei percheziții domiciliare efectuate pe raza municipiului Oradea, polițiștii orădeni au descoperit și ridicat cele patru tablouri sustrase din locuința din Oradea.

Tot vineri, 3 decembrie, cei doi bărbați au fost prezentați Judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Oradea, care a dispus arestarea preventivă a acestora pentru 30 de zile.

Polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Patrimoniului din cadrul Poliției Municipiului Oradea continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celor doi și pentru recuperarea integrală a prejudiciului cauzat.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.