Document | Aplicarea măsurilor de plafonare și compensare a prețurilor la gaz și energie electrică

189

Prefectul Dumitru Țiplea atrage atenția asupra faptului că notificarea furnizorilor prin intermediul unei cereri este obligatorie pentru entitățile care doresc să beneficieze de măsurile de plafonare și compensare a prețurilor la gaz și energie electrică.

 

Instituția Prefectului – Județul Bihor a emis o circulară în atenția Consiliului Județean Bihor, primăriilor și serviciilor publice deconcentrate prin care informează asupra măsurilor guvernamentale de plafonare și compensare a facturilor de furnizare a energiei electrice.

În informare se arată că beneficiarii acestor măsuri, conform Legii nr. 259/2021 pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 118/2021 privind stabilirea unei scheme de compensare pentru consumul de energie electrică și gaze naturale pentru sezonul rece 2021-2022, pot fi:

– întreprinderi mici şi mijlocii, cabinete medicale individuale şi alte profesii liberale, indiferent de forma de organizare;

– microîntreprinderi, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale, organizate potrivit legii;

– spitale publice şi private, unităţi de învăţământ publice şi private, precum şi creşe;

– organizaţii neguvernamentale reglementate potrivit legii, precum şi unităţile de cult;

– furnizori publici şi privaţi de servicii sociale prevăzute în Nomenclatorul serviciilor sociale;

– instituții de cultură.

Categoriile menționate pot notifica furnizorii de electricitate sau gaz prin intermediul unei cereri pentru a beneficia de recalcularea facturilor începând cu luna noiembrie 2021.

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.