Discoteca anilor ’70-’80 la Muzeu

117

Sala de expoziție permanentă „Discoteca anilor ’70-’80”, amenajată la Secția Muzeul Orașului Oradea, din cadrul Muzeul Țării Crișurilor, va putea găzdui, în perioada: 30 mai – 10 iunie 2022, petrecerile de sfârșit de an școlar pe muzica anilor ’70-’80.

 

Proiectul educativ „Discoteca anilor ’70-’80 la Muzeu” oferă elevilor posibilitatea de a cunoaște și înțelege atmosfera anilor ’70-’80 ai secolului trecut, din timpul comunismului, familiarizându-se cu muzica, respectiv vestimentația acelor decenii. 

Programul muzeal se adresează claselor de elevi care în prealabil își vor întocmi un repertoriu muzical inspirat din muzica anilor ’70-’80, respectiv accesul în sala de expoziție se va face doar respectând dress codul anilor ’70-’80 din România. 

În acest sens, în cadrul activităților de pedagogie muzeală propunem, în perioada 23 mai – 10 iunie 2022, organizarea unei ore de dans și muzică în cadrul sălii de expoziție „Discoteca anilor ’70-’80”, în intervalul orar 10.00-18.00. Elevii vor veni cu clasa, însoțiți de un profesor. Se vor face programări în prealabil la numărul de telefon 0359/191.096. 

Taxă de participare: 150 lei/oră/clasă de elevi.

Obligatoriu dress cod anii ’70-’80, fiecare clasă va avea un stick cu muzica anilor ’70-’80. 

Proiectul este coordonat de muzeograful dr. Cristina Liana Pușcaș care le va vorbi elevilor despre ce anume au reprezentat discotecile în perioada comunistă și în ce mod se desfășurau ele sub atenta subraveghere a organelor statului autoritar.

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.