Directorii școlilor speciale din Bihor au semnat contractele

280

Luni, 10 ianuarie, au fost încheiate contractele pentru ocuparea funcțiilor de director la unitățile de învățământ special, pe perioada 2022 – 2024. Semnarea contractelor a avut loc la sediul Consiliului Județean Bihor, în prezența președintelui CJ Bihor, Ilie Bolojan, și a inspectorului școlar general, Horea Abrudan. 

Consiliul Județean Bihor are în subordine șase unități de învătământ special și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Bihor (CJRAE Bihor).

La sfârșitul anului trecut, Inspectoratul Școlar Județean Bihor a organizat un concurs de selecție pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct. Potrivit legislației specifice, din comisia de interviu face parte și un reprezentant al Consiliului Județean Bihor. În acest sens, prin HCJ nr. 293 din 15 noiembrie 2021, instituția a validat ca reprezentanți în comisiile de evaluare pe Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor, și pe Călin Gal, vicepreședinte. 

Astfel, în urma concursului organizat de ISJ Bihor, de la 17 ianuarie își vor începe mandatul următorii directori:

  • Teodora Angelica Pantazi – Centrul Școlar de Educație Incluzivă nr. 1 Oradea;
  • Lăcrămioara Adina Șipoș – Centrul Școlar de Educație Incluzivă Orizont Oradea;
  • Maria Ramona Vesa – Centrul Școlar de Educație Incluzivă Cristal Oradea;
  • Andreea Olah – Centrul Școlar de Educație Incluzivă Bonitas Oradea;
  • Alina Vese – Liceul Tehnologic Special nr. 1 Oradea. 

La concursul pentru postul de director la Centrul Școlar de Educație Incluzivă din Popești nu s-a prezentat niciun candidat. Astfel, doamna Gabriela Maria Adriana Șandor va rămâne director interimar până la organizarea unui alt concurs. 

Potrivit datelor de la Inspectoratul Școlar Județean Bihor, în sistemul de învătământ special din județul Bihor sunt înscriși 1.160 de elevi (gimnazial – 431, liceal – 6, preșcolar – 168, primar – 323, profesional – 232).

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.